Pickleball vs Paddle Tennis

Pickleball og paddle tennis er to ketsjersportsgrene, der har nogle ligheder, men også mange forskelle. Begge sportsgrene spilles med en bold og et bat eller en ketsjer, men de har forskellige regler, baner, udstyr og historie. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad der kendetegner hver sport, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Hvad er Pickleball?

Pickleball er en sport, der kombinerer elementer af badminton, tennis og bordtennis.

Sporten blev opfundet i 1965 i USA som et børnespil, men er siden blevet populær blandt folk i alle aldre og fitnessniveauer.
Pickleball spilles både indendørs og udendørs på en bane, der er på størrelse med en badmintonbane, og med et net, der er lidt lavere end et tenninet. To eller fire spillere bruger solide bat lavet af træ eller kompositmaterialer til at slå en hullet plastikbold over nettet, indtil en af siderne ikke kan returnere bolden eller begår en fejl.
Pickleball har et særligt område på hver side af nettet kaldet non-volley zone eller the kitchen, hvor bolden skal hoppe, før den må slås. Pickleball har også et side-out scoringssystem, hvor kun serveren kan score point.
Pickleball er en hurtig og sjov sport, der kræver mindre styrke og teknik end tennis, men mere reaktionstid og reflekser end badminton.
Pickleball er den hurtigst voksende sport i USA, og har også spredt sig til andre lande, hvor der afholdes nationale og internationale turneringer.


Hvad er Paddle Tennis?

Paddle tennis, eller bare padel, er en sport, der ligner tennis, men spilles på en mindre bane, der er omgivet af glasvægge og metalgitter, som bruges aktivt i spillet. Sporten stammer oprindeligt fra Mexico, men er især udbredt i spansktalende lande som Spanien, Argentina og Andorra.
Padel spilles primært som double, og der er derfor fire spillere på banen ad gangen. Padel bruger bat, der er lavet af glasfiber, carbon eller kulfiber, og en bold, der er meget lig en tennisbold, men lidt mindre og med mindre tryk. Padel har også et underhåndsserv, der skal laves fra under livshøjde. Point gives på samme måde som i tennis, hvor der spilles seks partier pr. sæt og bedst af tre sæt. Bolden må ramme hver banehalvdel én gang, og må også ramme glasvæggen én gang, efter den har ramt jorden, men ikke metalgitteret. Padel er en social og tilgængelig sport, der er nem at lære, men svær at mestre. Padel har også en professionel tour, hvor spillere konkurrerer om at være nummer et i verden

Hvad er forskellen på Pickleball og Padel tennis så?

Pickleball og paddle tennis har nogle fællestræk, som at de begge spilles med en bold og et bat, og at de begge har et net, der deler banen i to. Men de har også mange forskelle, som vi vil opsummere i nedenstående tabel.

PickleballPaddle tennis
Banen: på størrelse med en badmintonbane (10 x 20 meter)Banen: lidt mindre end en tennisbane (10 x 20 meter)
Banen er ikke omgivet af vægge eller gitterBanen er omgivet af glasvægge og metalgitter
Nettet er 86 cm højt i midtenNettet er 88 cm højt i midten
Bat: solide og lavet af træ eller kompositmaterialerBat: hule og lavet af glasfiber, carbon eller kulfiber
Bolden: perforeret (hullet) og har lavt trykBolden: hel og har lidt højere tryk end en tennisbold
Serven: underhåndsserv, der skal hoppe i serverens felt, før den går over nettetServen: underhåndsserv, der skal hoppe i modstanderens felt, før den går over nettet
Der er en non-volley zone på 2,1 meter på hver side af nettet, hvor bolden skal hoppe, før den må slåsDer er ingen non-volley zone
Bolden må kun ramme jorden én gang på hver banehalvdel, og må ikke ramme vægge eller gitterBolden må ramme jorden én gang på hver banehalvdel, og må også ramme glasvæggen én gang, men ikke metalgitteret
Der bruges side-out scoring, hvor kun serveren kan score pointDer bruges almindelig tennisscoring, hvor begge sider kan score point
Der spilles bedst af tre sæt, hvor hvert sæt spilles til 11 point, og man skal vinde med to pointDer spilles bedst af tre sæt, hvor hvert sæt spilles til seks partier, og man skal vinde med to partier
Som man kan se, er der mange forskelle på pickleball og paddle tennis, selvom de begge er ketsjersportsgrene. Hvis man vil prøve en af sportene, er det vigtigt at kende reglerne, banen og udstyret, så man kan få mest muligt ud af spillet.
Begge sportsgrene er sjove, spændende og gode for ens sundhed, så det er bare med at komme i gang

Skriv en kommentar